Förrätter

Menu på svenska >>

 

Förrätter

Kappelis fisksortiment (L, G)

Glödstekt iskällarlax, stekt sik, rökt siklöja, smetana och rommousse samt sallad på tidig potatis


 

17,50 €

Marinerade jätteräkor med gravad äggula (L)

Rostat bröd, ägg, syltad tomat, havskorall samt dill- och hummerkräm 

liten
stor 

 

14,00 € /
18,00 €


Rimsaltad lammfilé med lammrillette (L, G)

Inlagd skogssvamp, svampkräm, tidiga grönsaker och rökt salt

14,50 € /
16,70 €

Soppor

Kappelis traditionella laxsoppa (L) Klassiker

Rostat rågbröd

liten

stor

14,00 € /

20,00 €

Jordärtskockssoppa smaksatt med champagne, stekta kammusslor (L, G)

Knaprig parmesan

 

14,00 € / 16,00 €

Skogssvampsoppa med säsongens svamp (L, G)

Stekt svamp

 

 15,00 €

Sallader

Kappelis grönsallad (L, G)

Parmesanflisor, marinerad gurka och pumpafrön

liten

stor

9 € /

12 €

Räksallad med rökt chilisås (L, G)

Dragon- och citrusmarinerade räkor, stekt potatis, havskorall, minitomat smaksatt med ängssyra och ägg

liten

 

stor


 

13/15 €


17/19,50 €

Sallad med sockersaltat basturökt ankbröst apelsinvinägrett (L, G)

Marinerad tomat, solrosfrön, grillad kronärtskocka och karamelliserat päron

liten

stor


 

13,50 €

17,50 € /

Vegetariskt

Bondböns- och tomatragu (L, G, Vegan)

Fräst grönkål, stekt svamp, syltad miniplommontomat och veganost

 

22 €

Skogssvamp- och sparrispaj med röd mangold (L)

Morotspuré och svart balsamico

 

22 €

Kött

Stekt benfritt kycklinglår med rödbetsoch getostrisotto (G)

Morot med blast, grönkål och havskorall

 

24,90 € /
28,90 €

Grillad kalvytterfilé med stekt lammbräss (L, G)

Potatisfondant, morotspuré, sommarens grönsaker och smörsås med pepparrot

 

31 €

Grillad lever med potatissmör (L, G) Klassiker

Stekt lök, rostad bacon, morot med blast och lingon

 

25,00 €

Pepparbiff av oxinnerfilé med potatisfondant (L, G)

Rökt selleripuré, tomatconcassé, karamelliserad morot, grönkål, och krämig pepparsås spetsad med Ädelbrännvin och senap

 

35,50 €

Marmorerad ytterfilé Béarnaise (G)

Pommes frites av mandelpotatis, karamelliserad morot, smålök och tomatconcassé

 

32,50 €

Stekt renytterfilé med renragu på högrev (L, G)

Mandelpotatiskrokett, stekt svamp, glödstekt schalottenlök, morotspuré och mörk rosmarinsås

 

42,00 €

 

Fisk

Glödstekt sik och stekta kammusslor med crème fraichesås med rom (L, G)

Dillkryddad mandelpotatispuré, grillad tidig gurka och morot med blast

 

32 €

Lättrökt lax från Kappelis rökeri med skogssvampsås (L, G)

Dillkryddad sommarpotatis, fräst svamp och broccolini

 

32 €

Stekt gös med äggsås smaksatt med kallrökt rom (L)

Grillad och marinerad tidig kål och hummervinägrett

 

29,50 / 34 €

Desserter

Créme brûlée (L, G)

Marinerade sommarbär

 

10,50 € /
12 €

Pressad chokladtårta med hallonsorbet (L)

Choklad- och hallonkräm, myntamaräng och färska hallon

 

12,00 €

Vaniljpannacotta med rabarber

Caramelia-chokladmousse, citronverbena och knapriga chokladpärlor

 

10,50 € 

Jordgubbar i jordgubbsspad smaksatta med Lehtikuohu (mousserande dryck av svartvinbärsblad) (L)

Inhemsk vaniljglass med citroncrumble

 

10,50 €

Eino Leino-Menyn

56,00 €

 

 

Kappelis fisksortiment (L, G)

Glödstekt iskällarlax, stekt sik, rökt siklöja, smetana och rommousse samt sallad på tidig potatis

 

Marmorerad ytterfilé Béarnaise (G)

Pommes frites av mandelpotatis, karamelliserad morot, smålök och tomatconcassé

 

Jordgubbar i jordgubbsspad smaksatta med Lehtikuohu (mousserande dryck av svartvinbärsblad) (L)

Inhemsk vaniljglass med citroncrumble

   

L. Onerva Menyn (vegetariskt)

46,00 €

 

 

Jordärtskockssoppa smaksatt med champagne (L, G)

Knaprig parmesan

 

Skogssvamp- och sparrispaj med röd mangold (L)

Morotspuré och svart balsamico

 

Vaniljpannacotta med rabarber

Caramelia-chokladmousse, citronverbena och knapriga chokladpärlor

   

Jean Sibelius-Meny

  49,00 € / 56,00 €

 

 

Sallad med sockersaltat basturökt ankbröst, apelsinvinägrett (L, G)

Marinerad tomat, solrosfrön, grillad kronärtskocka och karamelliserat päron

Lättrökt lax från Kappelis rökeri med skogssvampsås (L, G)

Dillkryddad sommarpotatis, fräst svamp och broccolini



Pressad chokladtårta med hallonsorbet (L)

Choklad- och hallonkräm, myntamaräng och färska hallon

 

   

Sommarmeny

48,00 €

 

 

Kappelis grönsallad (L, G)

Parmesanflisa, marinerad gurka och pumpafrön

 

Marmorerad ytterfilé Béarnaise (G)

Pommes frites av mandelpotatis, karamelliserad morot, smålök och tomatconcassé

eller

 

Lättrökt lax från Kappelis rökeri med skogssvampsås (L, G)

Dillkryddad sommarpotatis, fräst svamp och broccolini

 

Crème brûlée (L, G)

Marinerade sommarbär

 

 

 

 

L = laktosfri, G = glutenfri

Personalen berättar gärna mer om maträtterna samt ger information om allergi- och intoleransframkallande ämnen och produkter i dem.
(Förordning om tillhandahållande av livsmedelsinformation (EU) nr 1169/2011)

Restaurang Kappeli Södra Esplanaden 1, 00130 Helsingfors  Tel 010 76 63880 (0,0835 €/samtal + 0,1209 €/min) kappeli@sok.fi
Öppet varje dag klo 10-24
  Julkaisujärjestelmä: Mediasignal Communications